sobota 9. května 2015

Nike+ Training Studio Praha (aneb první příspěvek na blogu :) )


Na měsíční projekt Niku #zalepsija neboli Nike+ training studio jsem narazila náhodou na Facebooku. (Nebo to byla placená reklama? Jejda :D). Upoutávka hlásala: 
Do Prahy přijelo Nike+ Training Studio! Tak na nic nečekej a přijď si vyzkoušet některou z více jak 200 lekcí. Povedou tě zkušení trenéři, díky kterým dosáhneš skutečného zlepšení.“
Začala jsem o projektu hledat něco víc (tak například jakých lekcí)… Ovšem nenašla jsem vůbec nic :D. V tu chvíli jsem se zrovna odhodlávala znovu začít něco dělat poté, co mě bakalářka nemilosrdně na pár týdnu přilepila ke stolu. Usoudila jsem, že „potřebuju nějakou vzpruhu“, a tak jsem se zaregistrovala a čekala na další informace…
Ty přišly celkem záhy, protože projekt měl už už začít – a byly to informace, které se mi náramně líbily – fotka lodi :).

zdroj: https://www.facebook.com/NikeWomenCZSK?fref=ts


To mě naprosto nadchlo a od té chvíle jsem se neskutečně těšila, aniž bych věděla na co :D. Po čase přišel i rozpis tréninků a zároveň zklamání, protože první týden byl celý obsazený. Lekce jsou vypisovány vždy na pár dní dopředu a nové termíny se objevují v náhodných časech, (člověk nikdy neví kdy se objeví nová místa). Na druhý týden se mi podařilo obsadit lekci v úterý a čtvrtek a naučila jsem se i v práci neustále aktualizovat prohlížeč (hlavně nenápadně), takže na na třetí týden mám místa hned tři. (Asi by se dalo sehnat i víc, ale lekce v 7 ráno z principu přehlížím :D ). Každopádně se snažím využít možnost cvičit s nikem na maximum :).



V nabídce je několik typů lekcí. Nejčastěji se jedná o Nike+ training club. To jsou lekce na kterých jsem zatím byla a jsem zapsaná i nadále. Popiska říká snad jen, že se využívají dřepy a výpady, ale je to mnohem víc, viz dále ;).
Další možnost je Nike+ training club master. Tato lekce trvá tři hodiny... To mě osobně samo o sobě děsí, ale zvažuji, že za dva týdny, až bude celá promo akce končit bych si jednu zapsala :).
Dále jsou v nabídce lekce yogy; půlhodinová "booty mania" a "fit challenge". Poslední jmenovaná je mi záhadou. Jde o soutěž o nejdelší výdrž v dřepu v opření o zeď. Nic proti cviku jako takovému, nepochybuji ani, že soutěž přidá na motivaci a vylepší výkon. Ale je to vážně jen toto? Někdo kvůli tomu jede na loď a pak zase domů?

Pár fotek převzatých z facebooku události "Nike+ Training Club Studio". Jo, já vím, taky jsem mohla fotit sama...



zdroj obrázků: https://www.facebook.com/events/1576821715906711/

Místo je krásné, jen ten prosklený strop mě trochu přiváděl k šílenství stresoval, když se nad ním během lekce uvelebili kolemjdoucí :D.

No ale teď už vážně průběh samotné lekce Nike+ TC, jak jsem jej vypozorovala ze dvou hodin:

První část (asi tak třetina?) hodiny je víceméně zahřívací. Člověk se trochu rozběhá, ale i dynamicky protáhne svaly. Tempo není nijak vražedné, ale potit se začnete :). Celou hodinou se nese heslo: "Nikdy nezastavovat!", takže i v pauzách kdy se například vysvětlují další cviky jste v "udržovacím pohybu", je to takové poskakování na místě. 
Po rozběhávací části přichází část, která je převážně posilovací. Při té se využívají i různé pomůcky jako činky, kettlebelly, medicimbaly... posilovací část je složena ze dvou hlavních prvků:

Prvním jsou párové výzvy a cvičení v páru, které mají nike tréninky nějak v oblibě. Jde o cviky, kde nemůžete například zastavit, protože byste tím omezili toho druhého a pak vysloveně výzvy, kdy zadání zní například: udělejte ve dvojici 100 kliků - vždy jeden cvičí a střídáte se, jak se domluvíte. Druhá výzva, kterou jsem zažila byla 100 dřepů s kettlebellem. Běhen nich ten nedřepující čekal v podřepu a musím říct, že osobně mi snad přišlo snesitelnější dřepovat :D.
Na jednu stranu chápu, proč má nike párové cvičení tak rád, je to vážně hodně motivující a za sebe musím říct, že cíl dokopat mě k lepším výkonům byl splněn. Na druhou stranu jako hrozný asociál sociofob občas trochu těžce nesu, když se musím cizího člověka dotýkat, obzvláště když jsem neskutečně zpocená... Hádám, že v takové chvíli si člověk musí připomenout, proč to vlastně dělá a poděkovat za extra motivaci :).

Druhá část posilování jsou různé posilovací cviky v intervalech: například minuta dřepů, minuta něco na ruce, minuta něčeho dynamického, minuta břicha. To je fajn, protože se to vždycky stačí vystřídat dřív než umřu :).
Pak už jen protažení a závěrečné focení (ne, nemůžeme se fotit na začátku, když ještě vzhledem připomínám člověka....)

zdroj: https://www.facebook.com/events/1576821715906711/
achjo, teď budu žít nějakou dobu v neustálém strachu, že se mě za přebírání fotek čeká něco strašlivého

Už jen pár slov závěrem. Z cvičení jsem zatím vážně nadšená :). Doposud jsem vyzkoušela dva trenéry a oba byli moc fajn, i když Petra ze které doslova čišel entuziasmus přeci jen vede :). 
Lekce se dá zvládnout, ale zadarmo nebo pro začátečníky to není a osobně mám ještě velkou rezervu co se zvyšování zátěže týče... A hlavně.. těším se na pozítří! těším se moc a moc a nechci aby loď odplula! Nikdy! :D





6 komentářů:

  1. Vypadá to jako super zkušenost a spousta legrace, ale každopádně i pro peněženku to je asi jako chia semínka ve zdravé výživě :D
    tribanany.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jejda to jsem zapomněla zmínit, akce je zadarmo ;) (proto taky velká část mého nadšení :D )

      Vymazat
  2. Moc pěkný článek, vypadá to opravdu skvěle :)

    PS: U mě na blogu právě probíhá GIVEAWAY, budu ráda, když se zapojíš!:)
    www.lovies47.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Je super, že jsi z toho takto nadšená a máš k tomu takový krásný vztah :).

    http://es-veronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Úplně zbožňuji takové akce, tu "slavnostní" atmosféru :)

    OdpovědětVymazat