sobota 23. května 2015

O přihlášení na první závody (Běh pro paraple). Pozorný čtenář se dozví také to, že jsem byla cool, předtím, než to bylo cool :)


Konečně jsem našla chvilku sednout a něco zase sepsat :). Poslední týden byl totiž ve znamení příprav prezentace na obhajobu bakalářky, a to přípravy dlouhé a intenzivní, poněvadž jako acosiál sociofob mám sklony začít se dusit už jen při představě všech těch cizích lidí, co tam budou sedět. Já vím. Jsem divná. A tak jsem ustavičně předělávala slajdy a přeříkávala monitoru, že Dobré odpoledne, já se jmenuji Kája a ráda bych Vám představila...

Dlužno dodat, že do obhajoby ještě nějaký ten týden zbývá. Včera jsem ale měla cvičnou v laborce, tak jsem trénovala s předstihem. A včera se ze sebe zaradovala, že alespoň před lidmi se kterými se už pomalu rok vídám denodenně, konečně nemám trému... 
Ale při tom radování, jsem si přeci jen představila, jak se mi nad hlavou objevila bublina s nápisem "O rok později...".

Shoutout pro mojí školitelku!



Teď, když jsme si všichni ujasnili, že mi trvá dlouho dostat se k jádru problému, bych se konečně mohla začít vyjadřovat k věcem v nadpisu.

Čeká mě první závod! Konkrétně se chystám na Běh pro Paraple. Maminka v Parapleti nějakou dobu pracovala, a tak jsem "proparaplece" naladěná, a taky vím, že pan Svěrák je v reálu ještě sympatičtější než v televizi.
Závod měří 4 kilometry a startovné je 300 korun, což je docela krásný :). O tričku ani nemluvě.

Ty čtyři kilometry mají tu výhodu, že bych je měla zvládnout. Na druhou stranu se ale děsím toho, že vůbec netuším, jaké nasadit tempo. Poslední dobou jsem běhala delší vzdálenosti, a minulý měsíc kdy jsem byla plně ve víru NTC, jsem neběžela ani jednou. Do závodu, který je 31. už se to navíc taky nestihne.

První obava je, že to pod vlivem rychlých lidí na začátku přestřelím a pak se tam (nadmíru trapně) sesypu. A když se zrovna nestresuju kvůli tomuhle, tak tím, že budu naopak směšně pomalá.
Rychlost je totiž velký problém mého běhání. Mám sklony si jen tak vyklusávat v hlubokém zamyšlení a k nějaké rychlosti se musím nutit rytmickou hudbou a promlouváním do vlastní duše (nohou, a jiné, libovolné, protestující součásti). Asi by vážně stálo za to, přeplánovat trochu týden, a aspoň jednou si tu čtyřku zkusit...


zdroj: Facebook události https://www.facebook.com/events/812270065516892/

Vlastně jsem se běhu zúčastnila i loni. Akorát, že jen té neběhací části. Jako největší srab a vyžírka a amorální člověk a nehumánní monstrum a totální ignorant jsem vynechala benefiční běhání a přijela jen na koncert Tomáše Kluse zadarmo. Já vím. Jsem hrozná. K mojí obhajobě budiž řečeno, že jsem zrovna měla zkouškové. Tomáše Kluse před zkouškou z bioinformatiky doporučuje 10 Káj z 10.

Letos mám ovšem z volby kapely ještě větší radost. Hrát bude Jelen :)! S Jeleny jsem se setkala poprvé už strašně dávno. (A jak se záhy dozvíte, bylo to takové to, že můj známý má známého, a ten má známého, co mu říkal... Ale tak co, dalo by se říct, že je prakticky znám :D)

Káji sestra se před několika lety účastnila Malinovky, dobročinné akce pořádané její kamarádkou. A vyprávěla o super kapele Jelen složené ze dvou lidí, která skvěle hrála pro všechny čtyři účastníky propršelé akce, že zabili v lese Jelena, bez nenávisti, bez jména, když přišel dolů k řece pít... A tak se z vedlejšího pokoje nějakou dobu linuly všechny jejich (asi tak tři) písně.


O pár let později Káji sestra nadšeně přiběhla s tím, že na festivalu Mezi ploty, kam jsme se ten den chystaly, bude jako záskok hrát právě Jelen. A tam jsem do toho spadla taky :). Následovala koupě CD, koncert v NODu a koncert v lucerně ne, protože jsem si jaksi nestihla koupit lístek, žejo. A Jeleni zatím zdesetinásobili počet lajků na facebooku a zničehonic byli hrozně slavní a objev roku na Andělech.

Těším se na neděli ;).


NEJLEPŠÍ. KAPELA. NA SVĚTĚ. A lhala bych, že jsem po přidání této fotky nezačala zkoumat, jestli mám fakt tak tlustý ruce.

Myslela jsem, že sem dám video některé jejich písničky. To jsem ještě netušila, jakou krásnou příležitost prokrastinovat mi toto rozhodnutí přinese. Následoval totiž kolotoč nerozhodnosti, jakou písničku vybrat. Co bylo dál / Magdalenu / Jelena / Světlo ve tmě / Listopad / Nebe nad Prahou? Anebo snad Co bylo dál / Magdalenu / Jelena / Magdalenu / Nebe nad Prahou?


Nakonec sem nedávám žádnou, což je nejspíš dobře – nemám si co namlouvat, stejně by to vyhrál James Dean. A protože Jeleny vnímám jako neskutečně pozitivně nabíjecí kapelu, nejspíš by to nebyl nejlepší možný reprezentant… (Svět nás láme a ohýbá, jako klobouky v páře, zbyl nám Bůh, co nás nevnímá, a my v potu tváře, jdeme vpřed, chceme změnit svět, jenže svět pak mění nás….)

PS: mám strašně namožená ramena a nevím z čeho.. jen ke mě ve vzpomínkách matně doléhá hlas trenérky, která u čehosi říkala "a hlavně to netahejte rameny"....

8 komentářů:

  1. No stress, jestli jsi zvyklá na delší trasy, tak se na 4km určitě nesesypeš i kdybys běžela rychleji :)) Budu držet palce :) Jo a taky obdivuju, že už máš přípravu obhajoby, já to plánuju až den nebo dva před, lenoch jsem :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný blog :) Co studuješ? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nejprve přeji pevné nervy při obhajobě. Zkus si ty cizí lidi představovat nahé. Tohle moudro se šíří napříč lidstvem, tak třeba zabírá (ale reálnou zkušenost nemám) :)

    A nervy z běhu bych si taky život nezkracovala. To doběhneš, i kdyby si nechtěla :)

    The decadence of decay

    OdpovědětVymazat
  4. Za což se omlouvám :D haha vtipné ! to zmákneš !
    dreammorebabe

    OdpovědětVymazat
  5. Držím palce v závodu! Dej do toho všechno :))

    OdpovědětVymazat
  6. tak ten e-mail mě dostal :D :D mě teď čeká psaní diplomky :D ach jo :D :D

    OdpovědětVymazat
  7. Školitelka musela být hodně v klidu člověk, že? Nevím, zda by mi tento mail u nás někdo toleroval. :-D

    OdpovědětVymazat