úterý 2. června 2015

Převážně fotopříspěvek o funkčních věcech, které jsou podle mě funkční. Jako takový pochopitelně obsahuje filosofický koutek a konspirační teorii.


V životě člověk podle mě musí počítat se dvěma možnostmi: 

1) Zítra tě třeba srazí autobus. Žiješ jen jednou. Užij den, jako by byl poslední.
2) Dožiješ se osmdesáti a na smrtelné posteli se ohlédneš za svým životem: "Co tu po mě zůstalo?" "Co jsem v životě dokázal?"

Člověk pak v životě balancuje mezi oběma těmito možnostmi a snaží se najít způsob jak žít, aby nehrozilo, že bude litovat... Tedy - většina lidí. Já osobně jsem se při volbě životní strategie rozhodla vyřešit tento problém elegantně a mít plán pro každou alternativu zvlášť:

Pracovat, jako bych měla něco budovat do osmdesátky, a utrácet peníze za oblečení, jako by byl dnešek posledním dnem. :) ;)



Nejprofláklejší funkční tílka (minimálně) v Praze. Značka domyos, prodejna Decathlon, cena 114 korun. A jsou super :). Už jsem hrdým vlastníkem šesti barev a pořád trochu těžce nesu, že svítivě žlutá nebyla v mé velikosti. Mohlo by se zdát, že předurčená k tomu, stát se mým favoritem, je maršmelounově růžová, ale trochu mě štve, že tu má zrovna úplně každý. Už se mi na trampolínkách stalo, že z 12 účastnic jsme v něm byly 4 :D. 

Momentálně je tak mým oblíbencem zářivě oranžová, však víte, aby mě v sále nic nepřejelo.

Důkaz, že když říkám z á ř i v ě oranžová, si nedělám srandu!
zdroj fotky: https://www.facebook.com/events/1576821715906711/

2)
Sportovní taška nike, model C72 LEGEND 2.0 M. Kupovaná přes internet v nějaké slevové akci, takže mě ani nestála duši, jak už to tak bývá u věcí, kde si platíte za značku. Rozhodující při výběru byl tvar lišící se od typické "hranaté krabice" a to, že není zbytečně velká - tak akorát na boty, ručník a oblečení s menší rezervou.



Jak moc špatného člověka ze mě dělá, že rozhodovacím faktorem při výběru byla i barva podšívky?

3)
Ještě jeden nike, tentokrát černé legíny s lehce zvýšeným pasem LEG-A-SEE-JDI. Materiál je "takový ten teplákovitý, ne jakoby lesklý" ((<--- pozorný čtenář si právě odvodil, že psaním recenzí se neživím, protože bych umřela hlady))

zdroj obrázku: http://www.stylepit.cz/nike-cerny-nike-leg-a-see-jdi-240272-4

Nepokrytě přiznávám, že při výběru jsem šla po nápisu. V třídě, kam jsme na gymplu chodili na ruštinu bylo "just do it" vysprejováno na:

a) veškerém nábytku
b) tabuli
c) zdi
d) podlaze
(Správně je: a), b), c), a také d))

Heslo jsem neměla nijak spojené s nikem a za ty 4 roky mi přirostlo k srdci. Snad jsem si vytvořila pozitivní asociaci, díky tomu, že jsem ho vídala v příjemném prostředí. ((<--- pozorný čtenář se právě uklidnil, protože už ví, že jako psycholog se neztratím a hlady tedy nezemřu))

Člověk totiž nemůže zažít větši pohodu než naše hodiny ruštiny. Byly to příjemné chvíle strávené debatami, div že ne se skleničkou vína, o tom co psali v Metru, o politice, o tom co se bude nosit a co nového u koho doma či ve vztahu. Párkrát jsme se dozvěděli o odlišnostech slovenštiny, a že "Štefánika zabili Češi, protože věděli, že by vždy hájil zájmy Slovenska". 

Jo a taky umím říct: "Minjá zavut Zuzana". :)



4)
Sportovní podprsenka adidas model SN RACER BRA W. Je lehce vyztužená a určená pro nejvyšší zátěž - doporučovaná například pro běh nebo trampolínky. Účel plní a krom toho skvěle sedí a je pohodlná. Za sebe můžu jedině doporučit. Mě se poštěstilo a pořídila jsem ji přímo v prodejně adidas v 50% slevě za necelých 500. Na internetu se ale za podobnou cenu dá pořídit docela běžně.


V den kdy jsem ji kupovala jsem na sobě zrovna měla růžové tílko a růžovou sukni. Když jsem si po nekonečném zkoušení vybrala tuto a nesla vrátit neúspěšné (jako na potvoru růžové) kousky a odmítla prodavačku, že nic nepotřebuji, ta se na mě jen vědoucně usmála a poukázala, že: "Kdyžtak máme i další růžové věci" :D. #somtraged



5)
Poslední dobou je stálým obyvatelem mé sportovní tašky suchý šampon. Tento není ve formě prášku v pytlíčku, ale jednoduše sprej na vlasy. 


Ve svém okolí jsem se ohledně suchých šamponů (i konkrétně této značky) setkala snad jen s negativními reakcemi. Nikomu to nefungovalo. Za sebe musím říct, že skutečně vidím rozdíl. Je možné, že je to typem vlasů: slečny co si stěžovaly, je mají naprosto rovné, zatímco já jsem hrdým vlastníkem blond afra. Kupováno v DM, cena asi 60 korun. Hodí se, když jde člověk cvičit ráno a pak rovnou do školy/práce...

PS: Ještě bych sem napsala, že neumím fotit, ale myslím, že to už tušíte ;).




9 komentářů:

  1. Já už si pro jedno to tlko musím do toho decathlonu jet :D hrozně se mi líbí :))

    P.S. 1.- Ty si neznala Majka Spirita?
    P.S. 2. - Ty ještě žiješ? :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. samotnou mě nepřestává udivovat, že jsem se bez Majka dožila tak vysokého věku :D

      Vymazat
  2. Haha super myšlenky ! :) ty tílka mam taky !

    OdpovědětVymazat
  3. Tílka nemám, takže je asi jasné, že z Prahy nejsem :) A ano, pro mě by byl též rozhodující faktor (ne-li jediný podstatný) růžová podšívka. Musím počítat, kolik růžových věcí doma mám?
    The decadence of decay

    OdpovědětVymazat
  4. Veľmi pekný článok :) Tielka aj podprsenka sú úplne dokonalé. A tak som dúfala, že povieš, že ten suchý šampón iba nikto nevie používať, ale asi je fakt na kučeravé vlasy. Škoda, že mám úplne rovné :D
    GlitterCircus

    OdpovědětVymazat
  5. tak to já teda žiju prvním pravidlem :) a ta sportovní taška je fakt úžasná :)

    OdpovědětVymazat
  6. Decathlon zbožňuji a ty jejich funkční trika jsou bezkonkurenční! :)

    OdpovědětVymazat
  7. vítej v klubu decathlon závisláků :D taška i legíny krásné, legíny s tímto nápisem také chci pořídit :)

    OdpovědětVymazat