sobota 26. března 2016

Recenze legíny FAKE - protože mám Velikonoce a můžu si za to sama


Čtyři volné velikonoční dny jsem rozplánovala do nejmenšího detailu. Chystala jsem se být superproduktivní. Soustředěně pracovat. Dohnat resty a připravit se na další povinnosti.
A tak to nemohlo dopadnout jinak, než že jsem veškeré podklady pro práci zapomněla v laborce. Nebyl by až takový problém, si tam dojet, kdyby se ovšem naše laborka nedávno nepřestěhovala. Vznikla tak situace, kdy já bydlím těsně za Prahou a pracuju těsně za Prahou - ovšem na opačném konci. A představa, že pojedu dvě hodiny, vezmu si papíry a pak se budu zase dvě hodiny vracet....

Ani náhodou!

Takže mám Velikonoce. A dělám si co chci :). Mimo jiné píšu o věcech, co mě v poslední době nadchly - jako třeba crossoverové legíny značky Fake.

Fotky převzaty z facebooku Fake

Ty vlevo mám a ty zbylé potřebuji. Ještě štěstí, že se v nejbližší době neblíží žádná výmluva pro nezodpovědné utrácení (konec zkouškového atp, známe se).
Ale abych to vzala od začátku.

Co jsou to crossoverové legíny?

Termín se kterým jsem se setkala poprvé. Popravdě si ani nejsem jistá, jestli doopravdy existuje nebo si ho jen vymyslel výrobce :D. Jedná se o legíny, které člověk může použít na běžné nošení (ačkoliv nevím proč by to dělal) nebo i na sport. 

Průběh nákupu

Začnu trochu od věci a před samotnými legínami chci mluvit o průběhu nákupu. Vždycky mě totiž potěší, když některý prodejce pochopí, co od nákupu oblečení na internetu chci. 
První věc jsou dobře definované velikosti. U legín jsou uvedeny vhodné výšky a váhy pro jednotlivé velikosti. Paráda! 
Druhá věc je rychlost dodání. V tomto případě jsem legíny měla doma za dva dny. Připadá mi, že rychlost by měla být v dnešní době u nákupů na internetu standard, ale i tak si člověk čas od času užije příjemnou korespondenci na téma "Kde jsou moje věci?". 

K nákupu jsem dostala poukaz na slevu 10% procent (jako by pokušení koupit si další legíny nebylo už tak moc velké :D ) a taky sportovní čelenku. Ta sice potěšila a je z moc příjemného materiálu, ale na mojí hlavu je moc malá :/. Větší radost by mi udělalo třeba poštovné zdarma ;). 

Skvělá práce co se týče čitelnosti cedulek Kájo! Ale na jedné je "Don´t slap pandas with" a na druhé "Please do not leave me alone, I´m hypersensitive"

Materiál a tak

Výrobce trochu krkolomně udává, že legíny tvarují postavu díky zeštíhlujícímu efektu moderní technologie. Já bych to popsala tak, že jsou úzké. Když jsem se do nich poprvé soukala přemýšlela jsem, co je to proboha za "Emko" a nechala ujistit, že "nejsem tlustá". Jakmile se ale člověk zvládne obléknout :D obepnutost nevadí a rozhodně nijak neomezuje v pohybu. 

Materiál je moc příjemný a výrazně pevnější než legíny, které nosím třeba pod šaty. Naštěstí ani trochu neprosvítá, čehož jsem se u světlé barvy trochu bála. Není tedy problém skutečně v legínách sportovat. 

Na druhou stranu se nejedná o funkční materiál a ani se tak nechová. Osobně preferuji, a je mi příjemnější sportovat v rychloschnoucích materiálech, což tyto legíny skutečně nesplňují.

Pokud někdo primárně kouká po funkčnosti tyto legíny pro něj asi nebudou to nejlepší. Pokud je ale natolik okouzlen škálou nabízených vzorů, že je ochoten udělat pár ústupků, pak není na co čekat. Anebo pokud dělá druhy cvičení u kterých se tak moc nezapotí :D.
Já osobně patřím do druhé kategorie a z legín mám prostě radost :).


V nabídce Fake jsou ale i termolegíny stejně úžasných vzorů. Nevím z jakého jsou materiálu, ale pokud je stejný nebo podobný jako z jakého je vyrobená čelenka, pak věřím, že na jsou třeba na zimní běhání jako stvořené. A kdyby byl zrovna místo jara podzim, nejspíš bych vážně uvažovala o koupi. (Eh, co si namlouvám, už by byly na půli cesty ke mě!)

2 komentáře:

  1. Nádherné legíny. Už jsem na ně taky parkrát koukala, mají super vzory :)
    Anet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, ty vzory jsou parádní, jinde jsem takové neviděla :). jen u mě holt nezůstalo u koukání :D

      Vymazat